Polévka z mořských řas

26. prosince 2015 v 17:28 | Choi Mari |  Jídlo
미역국 [mi-jok-guk] je polévka z mořských řas. která se v Jižní Koreji jí na narozeniny a po porodu (a i kdykoliv jindy, ale je tradicí ji jíst při těhle příležitostech. Řasy obsahují velké množství vitamínů, vápníku a iodu, proto je polévka často konzumována během celého těhotenství. S touto tradicí se začalo již během období Goryeo, kdy lidé zpozorovali, že velryby po porodu jedí řasy a řídili se jejich příkladem. Polévka také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu.

Polévka obsahuje řasy (jak jinak, že?), které se nejprve napůl hodiny nechají máčet ve vodě, trochu rybí omáčky, česnek (nejlépe třený) a hovězí žebro, které ale není nutností a dá se nahradit slávkami, škeblemi, sušenou rybou nebo jinými mořskými potvůrkami. Dochucuje se solí nebo sójovou omáčkou.


Zdroj:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 boliestka boliestka | Web | 27. prosince 2015 v 14:33 | Reagovat

Robievam vegetariánsku variantu. Mäso v polievke mi veľmi nechutí. Hádžem tam koreňovú zeleninu a riasy namáčam vo vode v ktorej je už sladká sójová omáčka, urobí to dobrú chuť.

2 sarushef sarushef | Web | 28. prosince 2015 v 12:24 | Reagovat

Nedokážu si to chuťově přestavit, ale neváhala bych to zkusit.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama