Sikhye

9. června 2016 v 16:50 | Choi Mari |  Jídlo
식혜 [šik-hje] je sladký nápoj z rýže často servírovaný jako desert. Nápoj se připravuje namáčením ráže do sladové vody o přibližně 65° Celsia. Voda se pak přecedí a vaří dokud nezesládne (nepřidává se žádný cukr).

Existují i různé variace tohoto nápoje. V Andongu nechávají sladovou vodu s rýží, mrkví, ředkví a chilli práškem pár dní odstát před cezením. Existuje také verze s vařenou dýní. Může se také přidat skořice, zázvor nebo jujube.

Korejci věří, že sikhye je dobré nejen chuťově, ale pomáhá také na trávení.


Zdroj:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 beepinka beepinka | Web | 10. června 2016 v 22:02 | Reagovat

Tyjo tak o tomhle slyším poprvé :D docela bych to i ochutnala :D

2 naoki-keiko naoki-keiko | Web | 15. června 2016 v 20:42 | Reagovat

Taky o tom slyším poprvé, ale nevím, jestli bych něco takového strávila :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama